Här kommer ett recept på enkla och goda biffar som du kan tillaga i ugn. Jag använder mig av anammas formbara färs då jag föredrar den men vilket märke som helst går såklart fint. Potatisen är perfekt att göra på tillexempel överblivna potatisar från gårdagens middag - eller ett gäng nykokta.

Till ca 4 portioner

Ingredienser:

Biffar:

  • 500 g formbar färs (låt tina minst 30 min i rumsvärme MICRA EJ!)
  • 1 hackad gullök (1 msk lökpulver)
  • 1 vitlöksklyfta (0,5 tsk vitlökspulver)
  • 1 nypa ramslökssalt (kan uteslutas)
  • 0,5 tsk torkad rosmarin
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk sambal badjak (eller annan stark krydda)
  • 1-2 msk bbq-sås (gärna smokey)
  • Svartpeppar efter smak

Potatis:

  • Kokt delad potatis till 4 personer
  • 25-50 g smör (beroende på hur mycket du önskar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk fryst persilja (eller 1 näve hackad färsk)
  • salt och peppar efter smak

Tillvägagångssätt:

Biffar:

Sätt ugnen på 175°C.

Börja med att ta fram vegofärsen och låt den dina i rumstemperatur (tar mellan 30-45 minuter)

Hacka löken och pressa vitlöken ned i färsen. Torkade kryddor kan med fördel ersättas av färska kryddor från trädgården!

Blanda samman alla ingredienser med handen eller en gaffel i bunken.

Forma färsen till biffar och lägg i en ugnssäker form. Placera i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter beroende på biffarnas tjocklek.


Potatisen:

Placera potatisen med snittytan uppåt i en ugnssäker form (skalet mot botten)

Blanda samman smör, vitlök och kryddor med en gaffel till ett jämnt fördelat kryddsmör.

Toppa alla potatisar med smöret. Placera ugnesformen i mitten av ugnen (gärna samtidigt som biffarna) i ca 10-15 minuter.


Servera med en god sås och njut!


Vegofärsbiffar med vitlökspotatis
Kategorier / Sök recept