Ytterligare ett sätt att bevara den goda smaken av ramslök!
Busenkelt att göra - och ganska roligt!
Toppa t.ex. biffarna, pastan, soppan eller vitlöksbrödet med saltet. Perfekt som örtsalt till diverse såser eller smaksättningar.
Ramslökssalt
- ca 1 dl hackad ramslök
- ca 1-1,5 dl havssalt
Tillvägagånggsätt:
Rensa och hacka ramslöken relativt fint.
Placera i en mortel tillsammans med ca 1 dl havssalt.
Mortla samman till en torr grön salt "röra". Om den fortfarande känns fuktig tillsätt mer salt tills den känns fast och smulig.
Torka i öppen skål eller på bord tills den känns "helt fukt fri". Därefter kan du förvara saltet svalt i försluten burk.
![Ramslökssalt](https://www.vagavego.se/image/a9edc543ccb97cc07a2a38060c4d840b/d/1000/1300/ramslokssalt.jpg)