Häromdagen hade jag förmånen att få en hel påse fylld med härlig ramslök! Därför kommer här ett antol olika recept med ramslök i sig.

Först ut blir ramslökspesto på cashewnötter och parmesan. Vill man göra den vegansk så gör man det enkelt genom att använda näringsjäst eller vegansk parmesanost. Är du nötallergiker? Frukta ej! Det går jättebra med solroskärnor istället!

För ca 4 portioner:

Ingredienser:

Pesto

  • 1 stor näve med ramslök (ca 50-60 g kanske)
  • 1 näve cashewnötter (ca 1,5 dl)
  • 1 stor näve riven parmesanost (ca 1,5-2 dl)
  • 1 nypa salt
  • ca 0,5-1 dl god olivolja

Tillvägagångssätt:

Börja med att riva parmesanosten och rensa ramslöken från eventuella smutsiga ting.

Lägg alla ingredienser i en djup bunke (med fördel smal och hög). Mixa till önskad konsistens (tillsätt mer olja om den är för fast och svår att mixa)

Blir den för lös? tillsätt med nötter eller ost.


Pasta med ramslökspesto:

  • Pasta av önskad sort för 4 personer
  • ca !/2 sats ramslökspesto
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt och peppar efter smak

Tillvägagångssätt:

Börja med att koka upp pastan efter instruktionerna på förpackningen.

Häll av pastan och lägg i en djup skål (eller i kastrullen). Tillsätt ca 1/2 sats av peston. Rör om kraftigt så att allt blandas.

Toppa med riven parmesanost (vanlig, vegansk eller näringsbjäst).

Servera med salt, peppar och eventuellt lite god olja!


Ramslökspesto
Kategorier / Sök recept