En enkel och bullig middag som mättar, värmer och boostar kroppen i ett. Med en nötig hårdost / cashewparmesan får du en fantastisk nötig smak som komplementerar soppan bra.

Till ca 3 portioner / 2 stora

Ingredienser:

  • 500g krossade tomater
  • 3 msk tomatpure
  • 3 dl vatten
  • 2 gullökar / en stor
  • 3 vitlöksklyfotor
  • 2 msk GOD olivolja :)
  • 1 tsk sambal badjak (kan uteslutas men tillför sting)
  • 0,5-1 dl rödvin
  • 2 msk scharlottenlöksfond
  • 2 msk torkad basilika / 1 dl färsk grovhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • svartpeppar och salt efter smak
  • ev ost på toppen i slutet

Tillvägagångssätt:

Börja med att hacka lökarna grovt och stek gyllene tillsammans med olja i botten på en kastrull på medelhög värme i ca fem minuter.

Tillsätt alla övriga ingredienser och låt puttra i ca 10 minuter. Mixa sedan slät om så önskas med stavmixer eller servera med bitar. Det är en smaksak.

Servera gärna med färskmald svartpeppar och färsk basilika. Toppa med ost, veganparmesan eller inget.

Njut!

Tomatsoppa med riven hårdost
Kategorier / Sök recept