äntligen har jag lyckats med ett gäng underbara zucchinibffar och tänkte därför bjuda er på receptet!

Zucchinibiffar med friterad hammoumi och tomatsås

Till ca 2 personer beroende på tillbehör

Ingredienser:

  • 500g / en halv zucchini
  • 200g / 2 morötter
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk potatismjöl / maizena
  • salt, svartpeppar
  • ev 25g riven ost/vegansk parmesan till fyllning
  • olja till stekning

Tillvägagångssätt

Börja med att riva morötter, zucchini och lökar på grövsta sidan av rivjärnet. Tillsätt ca 0,25 tsk salt och låt dra en stund. Pressa därefter bort så mycket saft som möjligt ur blandningen, desto mer vätska du får . bort desto större sannolikhet att dom håller ihop.

Tillsätt potatismjölet, svartpeppar, ev. extra salt och andra kryddor till smeten.

Blanda samman till en massa.

Värm en stekpanna på hög värme, tillsätt oljan och sänk till medelhög värme.

Forma biffar som är ca en handflata stora, pressa gärna till en relativt fast biff och placera i stekpannan.

Låt steka på medelhögvärme i ca 3 minuter per sida.

Servera GÄRNA tillsammans med min goda tomatsås och något knastrigt. Otroligt gott!

Kategorier / Sök recept