En enkel, billig och god pasta med cannelinibönor som ger en liten konsistens och smaktouch som jag tyckte lyfte pastan enormt. Soltorkade tomater är min go-to och färska örter gör allt gott!

En riktigt god mat som inte kosta många kronor per person.


Tips, jag använder ALLTID färskmalen svartpeppar/ annan pepparsort för att få till den riktigt goda smaken av peppar. Fädigmalen/finmalen som säljs på burk tappar väldigt mycket i smak och ger inte alls samma nyans i maten som färskmalen peppar gör. Så, investera i en pepparkvarn så kommer du LÅNGT på svartpeppar, salt, chili och en riktigt god olivolja!

Till ca 2-3 portioner

Ingredienser:

  • 1 stor gullök
  • 1 solo vitlök / 4 vitlöksklyfotr
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 terta a 400g cannelinibönor
  • 0,5 färsk jalapeno
  • 1 näve finhackad persilja / fryst
  • 1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
  • 2 msk tomatpureé
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 tsk soja
  • salt och peppar efter smak
  • chiliflakes efter smak
  • olja till stekning


  • valfri pasta enligt ordination och koktid
  • valfri topping, tex örter, ost eller chiliflakes
  • tips - en riktigt god olijolja uppepå och färskmalen svartpeppar höjer allt.

Tillvägagånggsätt:

Börja med att finhacka lök, vitlök, soltorkade tomater, jalapeno och persilja.

Ta fram en stekpanna och fräs lökarna tillsammans med jalapenon på medelhög värme i olja till gyllene och mjuka.

Öppna tetran till bönorna, skölj dom under vatten och låt sedan "droppa av lite".

Tillsätt avrunna bönor, kryddor och övriga ingredienser och låt puttra på låg värme medan du kokar upp vatten och kokar pasta.

Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och servera sedan tillsammans med pastan.


  • för en inte så budgetig men väldigt god variant, ha i 0,5-1 dl rödvin i såsen för att få en riktigt fyllig smak.
Pasta med cannelinibönor
Kategorier / Sök recept