Nu i vintervärmen börjar det blir dags för lite värmande soppor, och även om den klassiska potatis och purjo är väldigt god så är denna en rolig nu touch på den tycker jag.

Tillagningstid ca 15-25 minuter 2-3 portioner


Ingredienser:

  • 2 gullökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 stora potatisar alt ca 250-400 g potatis beroende på tjocknad på soppan
  • 100 ml kokosmjölk
  • 500 ml vatten
  • 2 buljongtärningar / 2 msk scharlottenlöksfond
  • 1 msk torkad purjolök
  • 0,5 tumme riven ingefära
  • sant, vitpeppar, svartpeppar, örter i valfri mängd efter smak
  • olja till fräsning av lökar och potatis

Tillvägagångssätt:

Börja med att hacka och riva alla ingredienserna, inklusive potatisen.

Sätt på en kastrull om ca 2-3 liter på medelhög värme och häll i lite olja i botten. Låt oljan hettas upp och tillsätt sedan löken, vitlöken och potatisen. Fräs till gyllene och tillsätt sedan vätskan och buljongen under omrörning.

Låt koka på medehög värme i ca 15 minuter, under lätt omrörning för att inte bränna vätskan i botten.

Tillsätt kryddor, riven ingefära och tålamod till soppan, smaka av och mixa sedan slät / chunky med stavmixer.

Toppa med valfritt tillbehör, jag föredrar saltrostade solrosfrön och vitlöksbröd till!

Värmande potatissoppa med asiatisk touch
Kategorier / Sök recept