En storfarvorit ifrån mitt favoritkök, röd thaicurry som jag gärna äter som soppa. Här med zucchini och paprika men vanligen föredrar jag även något mer protein i eller sötpotatis. Väldigt gott och enkelt.
2-4 portioner (beror på om ris eller annat tillbehör finns, samt om det äts som soppa)
Ingredienser:
- 400 ml kokosmjölk (extra creamy är gott)
- 1,5 dl vatten
- 3-5 msk röd currypasta
- 2 tsk veg. "fisksås"
- 4 msk svamp wok sås.
- 1 "tumnagel" riven ingefära
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1 gullök
- 1 röd paprika
- 1/2 zucchini
- 1 burk bambuskott
- 1 röd chili
- 2 limeblad
Tillvägagångssätt
Hacka och skär alla grönsaker samt lök i önskad storlek, jag föredrar lite chunky bitar. Ta fram en kastrull ca 1,5-2 liters storlek och häll i kokosmjölk, röd curry, limeblad, lök, såserna, den hackade chilin och vitlöken samt den rivna ingefäran. Låt koka upp på medelhög värme under omrörning ca 2-3 minuter (akta så att inte botten bränner fast) och tillsätt sedan dina grönsaker. Låt koka 2-5 minuter till beroende på önskad crunch i grönsakerna och servera sedan med koriander och eventuellt lite krossade jornötter.
Enjoy!
![Röd Curry thaistyle](https://www.vagavego.se/image/745cc9d65ffe1a0d7708cacf51d12287/d/1000/1300/rod-curry-thaistyle.jpg)