En storfarvorit ifrån mitt favoritkök, röd thaicurry som jag gärna äter som soppa. Här med zucchini och paprika men vanligen föredrar jag även något mer protein i eller sötpotatis. Väldigt gott och enkelt.

2-4 portioner (beror på om ris eller annat tillbehör finns, samt om det äts som soppa)

Ingredienser:

  • 400 ml kokosmjölk (extra creamy är gott)
  • 1,5 dl vatten
  • 3-5 msk röd currypasta
  • 2 tsk veg. "fisksås"
  • 4 msk svamp wok sås.
  • 1 "tumnagel" riven ingefära
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 gullök
  • 1 röd paprika
  • 1/2 zucchini
  • 1 burk bambuskott
  • 1 röd chili
  • 2 limeblad

Tillvägagångssätt

Hacka och skär alla grönsaker samt lök i önskad storlek, jag föredrar lite chunky bitar. Ta fram en kastrull ca 1,5-2 liters storlek och häll i kokosmjölk, röd curry, limeblad, lök, såserna, den hackade chilin och vitlöken samt den rivna ingefäran. Låt koka upp på medelhög värme under omrörning ca 2-3 minuter (akta så att inte botten bränner fast) och tillsätt sedan dina grönsaker. Låt koka 2-5 minuter till beroende på önskad crunch i grönsakerna och servera sedan med koriander och eventuellt lite krossade jornötter.

Enjoy!

Röd Curry thaistyle
Kategorier / Sök recept