Potaitsmos - krämigt, mjukt, gott och smakrikt. Här spetsat med vitlök för en ännu djupare smak. De veganska alternativen går självklart att göra "icke veganska" om man vill men det känns ganska onödigt för de mesta.

ca 4 portioner

Ingredienser:

  • 1-1,5 kilo mjölig potatis
  • vatten för att täcka potatisen
  • 1 tsk salt
  • 25 g margarin t.ex. naturli eller carlshamn
  • ca 1-1,5 dl Oatly Imat matlagningsgrädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • persilja och gräslök

Tillvägagångssätt

Börja med att skala potatisen och koka sedan upp den tillsammans med vatten och salt tills potatisen är mjuk - om du vill att det sk gå snabbare kan du dela potatisen i mindre bitar.

Häll av potatisens vatten och låt potatisen vara kvar i kastullen. Ta fram en potatisstomp, eller en elvisp (stomp är att föredra för att slippa klistrigt mos), och mosa potatisen mjuk.

Tillsätt vätskan, vitlök, salt och kryddor och rör om / stompa ned vätskan i potatismoset.

Servera direkt tillsammans med ditt favorittillbehör.

Potatismos med vitlök
Kategorier / Sök recept