Ännu ett underbart tillbehör som jag precis upptäckt. Ifrån att aldrig ha gillat vitkål till att numera avguda denna fantastiska klump. Vid tillagning ändras smakerna helt och vad som tidigare varit ett rätt trist kålhuvud blir plötsligt ett lyxigt smakrikt tillbehör till alla dina grillrätter.

Till 2 personer

Ingredienser:

  • 200 g vitkål
  • olivolja
  • salt & svartpeppar
  • ev. smör att pensla med vid servering

Tillvägagångssätt

Pensla kålhuvudet / kålbiten med olivolja och låt ligga på grillen eller i ugnen i ca 30-60 minuter. Våga låta kålhuvudet ta LÅNG tid och se till att det blir helt genomlagat. Var inte rädd för att bränna de yttre skalen på glöden, de tar du lätt bort senare och smakerna lyft först när den inre kärnan är genomstekt. Så offta yttersta lagret för att kunna njuta ordentligt.

Pensla med lite olja och eventuellt smör vid servering och salt och peppra rikligt.

Tips - det smakar fantastiskt till bearnaisesås och tzatsiki!

Grillad vitkål
Kategorier / Sök recept