Här kommer ett busenkelt, proteinrikt, gott och nyttigt tillbehör till egentligen vilken måltid som helst. Nu i sommar har jag ofta ätit dessa till sallader, quinoa men också till tacos och andra rätter. Enkelt, billigt och busgott!

Har du gott om tid kan du blötlägga ekologiska kikärtor själv hemma över natten eller så "fuskar du" och kör på färdiga i tetra - då slipper du också koka dom!

För 2-3 portioner

Ingredienser:

  • 400g Ekologiska kikärtor i spad (på tetra eller burk)
  • Krydda för smaksättning t.ex. : BBQ-sås, Sweet chilisås, Vitlök, lökpulver, Tacokrydda, dippmix. Ja egentligen vad du vill.
  • Fantasi med smakerna.
  • 1 msk olja för stekning / tillagning

Tillvägagångssätt

Börja med att hälla av vattnet ifrån kikärtorna - SPARA vattnet det kan du baka på. Fungerar perfekt i pannkakor eller annat du använder ägg till.

Sätt ugnen på 200°C eller ta fram en stekpanna. Blanda kikärtorna med valfri smaksättning och oljan och sprid ut på en plåt eller tillsätt dom och kryddningen till din stekpanna.

Låt stå på spisen eller i ugnen i ca 20 minuter under omrörning, kortare går också men för att få en hård yta krävs lite tid.

Servera direkt eller förvara i kylen och servera svalt.


Hoppas ni uppskattar det lika mycket som jag!

Rostade kikärtor med bbq-smak
Kategorier / Sök recept