Detta är något som nog för mig kan bli en solklar ny favorit för en snabb, enkel och grön mättande lunch eller middag. En dag då du har ont om tid, ont om saker i skåpen eller bara vill köra lite budget. Den passar perfekt som matsäck till skolutflykten, jobblunchen eller på stranden eftersom den inte behöver någon kyl och håller sig god och fräsch länge!

Pastasalla med rostade kikärtor

ca 2 portioner

Ingredienser

  • pasta efter anvisning för 2 portioner, jag valde ekologisk vegansk vilda djurpasta (en hit för barnen och omogna som mig)
  • ca 1 liter vatten med salt för att koka pastan i
  • 4-6 soltorkade tomater
  • 1 gullök
  • 20-50 g grönkål
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt & peppar
  • ev. pesto av valfri smak
  • 2-5 msk olivolja med god smak
  • ev. margarin / smör till stekning
  • kryddor och örter såsom: basilika, oregano, rosmarin, lökpulver, vitlökspulver, chiliflakes, bbq-sås
  • grönsaker efter önskemål
  • rostade kikärtor - se separat recept

Tillvägagångssätt

Koka upp vatten med salt och tillsätt pastan. Koka enligt anvisningar efter längd och mängd.

Samtidigt som pastan kokar:

Hacka gullök, pressa vitlök och strimla grönkålen. Ta fram en stekpanna och stek på medelhög värme olivoljs och eventuellt smör tillsammans med grönkålen, löken och vitlöken på medelhög värme tills löken är gyllene och grönkålen har bytt till den mjuka och med djupgröna färgen ovan.

Häll över både pastan och grönkålsröran i en bunke. tillsätt olivolja, kryddor, örter och eventuella grönsaker och toppa sedan med rostade kikärtor efter smak.

Jag vågar faktiskt lova dig att du kommer gilla denna lunch, och bli mätt. Utan att tycka den är tråkig och "som alla andra"


Kram,

Moa

Kategorier / Sök recept