Som alla andra fastnade vi i "hypen" kring anammas formbara färs. En fantastisk vegansk produkt som fungerar utmärkt till allt det där du tänkte göra med vanlig animalisk färs. Som också är riktigt god och *trumvirvel* självfallet går utmärkt att grilla efter önskemål!


Vi passade på att göra vegoburgare på grillen för några dagar sedan och det är slående gott!

vi testade även Fry´s "kyckling" burgare (vegansk) som också den var riktigt god efter en vända på grillen. 5/5 möjliga för anammas färd till burgare. Vet faktiskt inte vad jag skulle kunna sakna.

Nedan kommer receptet på hur jag kryddar mina burgare för den optimala smaken. Mannen kryddar med salt och peppar enbart. Alla är vi olika!

Till en burgare:

  • 100-125g anammas formbara färs
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 stor tsk sambal badjak
  • 0,5 tsk grillkrydda
  • 1 msk bbq-sås
  • salt & peppar
  • ev. chiliflakes

Tillvägagångssätt:

Tina färsen i rumstemperatur i ca 30 minuter. Tillsätt därefter alla kryddor och blanda samman till en kladdig "färssmet" med hjälp av en gaffel. Forma till en stor tjock burgare eller 2 mindre beroende på ditt önskemål. Färsen håller samman väldigt bra av sig själv MEN microtina INTE färsen om du inte har stenkoll på den och gör det på LÅG värme. Så fort färsen blir varm "dör" bindmedlet och du förlorar då den formbara förmågan i färsen.

Anammas formbarafärsburgare - på grillen!
Kategorier / Sök recept