En favorit sedan mamma serverade denna förra hösten. Vanligen improviserar jag mycket med kryddorna men denna bas är fantastisk. Du kan antingen grilla, steka eller ugnsbaka skivorna av zucchini - och har du lite bråttom kan du micra dom mjuka först! Man vill definitivt att det blir genomstekt för att smaken och konsistensen skall maximeras!

2-3 personer eller 4-5 personer om sett som ett tillbehör

Ingredienser:

  • 1 zucchini / aubergine
  • salt & svartpeppar
  • 3-6 msk olivolja beroende på bunkens djup och vidd
  • 2 vitlöksklyftor
  • en näve färsk persilja
  • 0,5 citron
  • t.ex. chili, basilika eller annat gott

Tillvägagångssätt

Börja med att skriva zucchinin/auberginen i ca 1-1,5 cm breda skivor. Om du har bråttom, lägg dom i en bunke och micra på maxeffekt i ca 60 sekunder tills "genomblöta".

Tänd grillen, sätt stekpannan på plattan på hög värme (gärna en grillpanna) eller starta ugnen på 200 grader.

stek på medelhög värme eller grilla skivorna med lite olja och låt bli gyllene eller få en fin stekyta. Om du inte har för-micrat dom tänk på att ha på skivorna ca 4-7 minuter per sida på grillen / i stekpannan för att få ett genomstekt resultat.

Häll olivolja i en bunke / djup tallrik och pressa sedan i vitlöken, hacka persiljan fint, riv zestet ifrån citronen och pressa ur ca hälften av citronsaften. Blanda samman allt till en marinad och placera skivorna i den djupa skålen. Blanda och låt dra någon minut. Salta och peppra efter smak och cervera direkt. Gott både som ljummen och kall!

Grillad eftermarinerad Zucchini / Aubergine
Kategorier / Sök recept