Det är få tillbehör som är så goda som klyftpotatis. Perfekta tillbehöret enligt mig, speciellt med en god sås.

Men för att dom ska vara sådär underbara måste dom också vara krispiga - anser jag då. Därför delar jag nu mitt favorittillvägagångssätt.

Här kommer ett enkelt recept, på det populäraste vi äter, men som gör det ofantligt gott. Det fungerar även finfint på sötpotatis, men pensla då gärna rikligt med olja!

För 2-3 personer

Ingredienser:

  • 4-5 medelstora till stora fastapotatisar.
  • 2 msk olja
  • ca 1 tsk salt
  • en nypa rosmarin och dragon

Tillvägagångssätt

Börja med att sätta ugnen på 200°C - om ej varmluft ca 220°C

Dela upp potatisen i önskat stora klyftor, gärna så jämnstora och tjocka som möjligt.

Placera ut klyftorna på en plåt, gärna på bakplåtspapper och vänd skalsidan nedåt.

Pensla varje klyfta med olja runtom. Salta sedan rikligt, men inte allt salt. Tillsätt rosmarin och dragon på potatisen.

Placera mitt i ugnen i ca 25-35 minuter tills gyllene och krispiga.

Salta efter smak, men riktigt salt potatis är väldigt gott!

Klyftpotatis med extra krisp
Kategorier / Sök recept