Denna sallad är både mättande och sprängfylld med färg och glädje. Den går att göra i en mängd olika varianter. Vill man göra det snabbt och enkelt för sig köper man färdigrivna mixar av vitkål, rödkål, morötter, broccoli m.fl. Då är det bar att hälla i dom i salladen. Annars han du med fördel hacka själv eller strimla med osthyvel!

Till ca 4 personer

Ingredienser:

  • 3 buntar nudlar. Jag tog risnudlar, glasnudlar gör sig nog perfekt
  • 1 paket vego stipes av valfritt slag. Jag använde mig af Fry's
  • ca 4 dl strimlad vitkål, rödkål, gulbeta och morot (kan göras själv eller köpas)
  • 0,5 gurka att strimla
  • 1 dl haricots verts (jag använde frysta)
  • 1 dl sojabönor (jag använde frysta)
  • 1 tomat
  • 1 lime
  • 1 röd chili
  • ca 150g cashewnötter
  • 1 salladslök
  • 0,5 kruka thaibasilika
  • 0,5 kruka koriander
  • sesamfrön till topping.
  • vegetarisk woksås + ljussoja


Marinad

  • 0,5 dl vegetarisk woksås (ersätter ostronsås)
  • 0,25 dl ljus soja
  • 0,75 pressad lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,25 finhackad chili
  • ev 1 msk vegetarisk motsvarande fisksås, kan uteslutas
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk strösocker eller sirap

Tillvägagånggsätt

Börja med att koka upp vatten till nudlarna enligt instruktioner. Koka därefter nudlarna den tid som står på förpackningen.

Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de blir gyllene och börjar dofta gott. Häll av och ställ åt sidan.

Tina haricots verts och sojabönor om frysta i micro eller rumstemp

Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en liten skål. Rör om.

Stek vego stripsen på medelhög värme i ca 1 msk vegetarisk woksås + 0,5 msk ljus soja tills de blir gyllene. Det får med fördel bli lite "klibbigt"

Kyl ned nudlarna med kallt vatten när dom kokat klart. dela nudlarna i ca 5-7 cm långa bitar (enklare att äta som sallad då).

Ta fram en stor bunke Riv/ strimla kål, morot, gurka och eventuella betor till ca 0,5x0,5 m tunna stavar / skivor tillsätt därefter nudlarna. Eller blanda samman dina färdigrivna med nudlarna i en stod bunke. Tillsätt marinaden och blanda om ordentligt.

skär gurka i mindre bitar. Tillsätt bönorna, hackad tomat och de rostade cashewnötterna.

Ta av dina vegostrips från värmen och låt svalna något.

Hacka chili, salladslök och eventuell koriander och thaibasilika fint (kan användas hela också). Samt dela resterande del av Limen i mindre klyftor.

Blanda salladen och tillsätt sedan vegostripsen på toppen. Toppa med hackad chili, örter och limen.

Servera ljummen och njut.





Vegansk nudelsallad med asiatiska explosioner
Kategorier / Sök recept