Här kommer en rätt som du antingen gör på fem minuter, femton eller längre - om du gör tortellinin själv!

Jag har köpt en färdig från Älglamark och toppar med lite gott vi har hemma. En snabb rätt som känns fräsch och mättande.

Tortellini med soltorkade tomater, citron och brynt smör

Ingredienser:

  • Färsk tortellini (fylld med valfritt, jag valde soltorkade tomater och mozzarella)
  • Soltorkade tomater (i olja eller utan)
  • Smör efter önskemål jag tog 25 gram (för en fyllig smak använd "äkta smör")
  • salt
  • peppar
  • olivolja (en riktigt god)
  • färsk basilika
  • ev fetaost / mozzarella / parmesanost/ vegoost
  • citron EKO (pressa över och riv ned lite cest

Tillvägagånggsätt:

Koka pastan enligt insturktioner.

Sätt en liten stekpanna på spisen och smält smöret sakta på medelhög värme.

Strimla toltorkade tomater till önskad storlek

Knipsa av lite färsk basilika som topping.

Låt det smälta smöret få lite färg genom att höja temperaturen, smält/värm det tills gyllene och ta det snabbt av plattan vid önskad färg så att det inte bränns vid.

Häll av pastavattnet, hiva upp pstan i önskad tallrik, toppa med soltorkade tomater, fetaost (alternativ ost) och färsk basilika. Riv över lite citronzest och pressa färsk citron försiktigt på toppen av pastan. häll över det bryta smöret, toppa med färskmald svartpeppar och servera direkt.


Kategorier / Sök recept