Här kommer ett recept på den godaste ramen jag någonsin gjort, blev nästan förvånad själv då smakerna fullkomligt exploderade. Jag höftade lite med måtten men ungefär såhär. Det är en hel del ingredienser, men lagar du ofta asiatisk kan det vara saker du har, annars har du en bra bas för MÅNGA kommande soppor, grytor, wokar mm.

Receptet tar bara 10 minuter att genomföra - dvs du kan ha din mat klar på ca 10 minuter! En perfekt hemmalunch eller snabbmiddag.

Ramen

Ingredienser:

  • 1 paket snabbnudlar av valfri sort
  • 3 dl vatten
  • 1 msk mörk soja
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk vegetarisk fisksås (alt 1/2 msk äppelcidervinäger)
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 buljongtärning, gärna asiatiska smaker
  • 1 msk hoisinsås
  • 0,5 msk gochugaru chiliflakes (en MILD men smakrik chili - finns i välsorterade butiker) annars chilipulver men mindre mängd.
  • 1 nypa starka chiliflakes
  • 1 tumme riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 st hel stjärnanis (kan absolut uteslutas men ger en magisk smak)
  • 4 blaf thaibasilika (stark basilika - kan uteslutas)
  • 3 champinjoner

Topping:

  • 1/2 salladslök
  • 1/2 färsk chili
  • 1/2 dl sojabönor
  • 1/4 skivad gullök
  • 1 nypa färsk koriander
  • 1/4 paprika
  • Sesamfrön

Tillvägagångssätt;

Börja med att koka ihop vattnet med alla ingredienser som tillhör buljongen. Medan buljongen kokar upp, hacka och skiva toppingen enligt önskemål

Ta fram en djup vid skål att hälla din ramen i. Efter ca 5 min kokande tillsätt dina nudlar i buljongen (ha gärna i smaksättningen i buljongen). Låt koka enligt instruktion på förpackningen ca 2-3 min. Häll upp buljong och nudlar i en djup skål. Lägg på alla grönsaker och den topping du vill ha. Ät varmt och njut av en smakrik bomb av kärlek.

Kategorier / Sök recept