Ett fantastiskt gott recept på carbonara. Går att göra veganskt egnom att utesluta äggen och mer göra en "gräddig" sås. Den egentliga basen i denna är mer en äggsås dock.

Vegocarbonara

Till ca 4 portioner

Ingredienser:

  • Spaghetti för 4 personer
  • 2 gullökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • smör och olja till stekning
  • 5 stora champinjoner
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5-2 dl riven parmesanost / paraveggio
  • 3 st hela ägg
  • salt och svartpeppar efter smak (men ganska mycket).
  • 0,5 dl pastavatten - reder såsen väldigt fint
  • parmesanost till topping
  • färsk basilika till topping

Tillvägagånggsätt:

Börja med att sätta på pastan enligt instruktioner. Salta vattnet ordentligt

Hacka lökarna och champinjoner sätt på en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt smör och olja och kasta i lökarna och champinjonerna när smöret blivit gyllene. Stek tills lökarna blivit mjuka och genomskinliga. Tillsätt grädden och rör om. Låt puttra och tillsätt sedan salt, peppar och ost. åt osten smälta ned i såsen. Ta en skopa av pastavattnet, ca +,5 dl, och häll i stekpannan. Rör om kraftigt och tillsätt äggen under tiden. Det är viktigt att det inte blir en äggröra utan rör ned äggen så att de kan lösas upp i såsen. Tillsätt ev mer och och valfri kryddning. Avsluta med att hälla av pasta vattnet och röra ned carbonararöran i pastagrytan. blanda noga. Servera varmt och toppa med riven ost och basilika.

Vegocarbonara
Kategorier / Sök recept