Här kommer ett recept på min replika av kyckling med guld currysås. En klassiker från barndomen. Jag gjorde vår mild och slät men den kan med fördel kombineras med lite jordnötter, ananasbitar och chili också för lite spänning.

Serveras med fördel till kokt ris eller klyftpotatis.

K*ckling gul curry

Till ca 4 perosner - tillagningstid ca 15 minuter

Ingredienser:

  • 1,5 paket Hälsans köks filébitar (halloumi är ett tips för er som ej äter helfabrikat)
  • 400 ml kokosmjölk eller iMat (matlagningsgrädde)
  • 1 msk gul curry
  • 2 gullökar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 buljontärning
  • ev 1 msk lökpulver
  • salt och peppar efter smak

Tillvägagånggsätt:

Börja med att tina och börja steka fileébitarna eller halloumin. Hacka och pressa därefter lök och vitlökarna. Tillsätt olja till en djup liten kastrull och häll i lökarna tillsammans med den gula curryn. Låt fräsa tills lökarna blivit mjuka. Tillsätt kokosmjölken eller matlagningsgrädden och buljongtärningen. Låt koka upp. Rör ned övriga ingredienser och låt sjuda ca 5 minuter. Häll i dina stekta bitar i såsen eller servera vid sidan av. Maträtten äts med fördel till kokt ris.

Kategorier / Sök recept