Nedan kommer ingredienserna till min improviserade carpaccio på vegovis som skapades idag. Både med och utan fetaost går bra, antingen vegansk feta för sältan eller lite extra flingsalt upepå är att föreslå.

Ingredienser:

  • 1 morot
  • 1 rå rödbeta
  • coctailtomater
  • pinjenötter
  • wahlnötter
  • babygrönkål / ruccola
  • finhackad zucchini (kan uteslutas)
  • feta / vegofeta / flingsalt
  • Olivolja
  • salt, peppar, salladsörter
  • balsamico / balsamicokräm

Tillvägagångssätt:

Börja med att skala och skriva rotfrukterna råa. Ta gärna hjälp av en osthyvel eller mandolin.

Rosta wahlnötterna hackade och pinjenötterna i en torr stekpanna tills gyllene (jag glömde det men det är bättre). Skiva tomater och placera på en stor tallrik. smula sönder fetan med fingrarna, häll över babygrönkålen / ruccolan och toppa med god olivolja, salt, peppar och örter. Toppa med balsamico och eventuellt balsamicokräm.

Rödbets- och morotscarpaccio
Kategorier / Sök recept