Nu i helgen fick jag infallet att baka ett riktigt gott och snabbt bröd till frukosten. Med noll tålamod och stor hunger komponerades ett havrebaserat recept ihop och en massa fröer och gryn hivades i. Resultatet blev ett snabbt, mättande, riktigt gott och enkelt fröbröd!

Testa, utvärdera, ät, ät, njut!

2 portioner (4-5 bröd) - ca 30 minuter

Ingredienser

  • 1,5 dl havregryn
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,75 dl rågmjöl
  • 2 TSK bakpulver
  • 1 MSK agave sirap/ honung/ sirap
  • 1,25-1,5 dl vatten
  • 2-3 MSK fröer
  • Fröer till topping

Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 °C

Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsatt vätskan och sirapen och blanda snabbt samman till en kladdig deg. Låt svälla lite medan ugnen blir varm.

Dela degen i 4-5 delar och rulla till bollar. Pensla med vatten eller olja och toppa med lite fröer. Jag toppade med vallmofrön.


Placera i mitten av ugnen 10-12 minuter eller tills gyllene. Låt svalna på ett galler och servera ljumma.


Riktigt gott frukostbröd som du lär göra igen och igen!

Snabba frallor med frön
Kategorier / Sök recept