Hur gott är det inte med en pannkaksbrunch, lunch, pannkakor en fredag eller varför inte flera gånger i veckan? Fryser du in dom när du gjort ett rejält lass har du en väldigt snabb middag eller picnic när du är sugen på att bara tina dom i micron!


Här nedan kommer ett recept på mina veganska pannkakor som är precis lika lätta att göra som dina vanliga icke veganska men behöver lite vilotid innan stekning bara. Går utmärkt att t.ex. förbereda kvällen innan och steka på morgonen eller enbart låta vila 20 minuter.

Veganska pannkakor:

3-4 portioner


  • 4,5 dl vetemjöl
  • 8 dl växtbaserad mjölk
  • 1 tsk salt
  • ev. 0,5 tsk vaniljsocker för lite vaniljtouch
  • Smör till stekning

Tillvägagångssätt:

Blanda vetemjöl, 4 dl växtbaserad mjölk, salt och eventuellt vaniljsockret i en bunke. Vispa med en visp till en slät smet och tillsätt därefter resterande mjölken. Låt vila i rumsvärme ca 20 minuter eller över natten i kylskåp för att smeten skall svälla och binda med vetemjölet.

Ta fram önskad storlek på stekpanna, eller flera för effektivisering, och stek pannkakorna i rikligt med smör på medelhög värme.


Servera gärna tillsammans med vanlig sylt eller chiasylt och (vegansk) grädde!

Ps, din veganska grädde blir bättre vispad om du tillsätter några droppar citronsaft och den är riktigt kall vid vispning. Eller så köper du sojagrädde på sprutflaska!


Servera och njut!

Veganska pannkakor
Kategorier / Sök recept