Här kommer ett recept på ett par fantastiskt goda zucchinibiffar och ett par potatisbiffar som är otroligt enkla att göra, lätta att frysa in och värma på igen till toppen middag.

Vi serverade dem här tillsammans med en varm tomatsås, tzatsiki och en rödbetshummus på cashwenötter istället för bönor - galet gott! Receptet kommer separat till denna senare!

Zucchinibiffar utan bönor:

ca 18 biffar / 2-3 portioner – ca 60 minuter


Ingredienser:

·     1 st Zucchini

·     1 st färsk broccolihuvud

·     1 liten gullök (hackad/riven)

·     2 vitlöksklyftor (pressad)

·     2 msk lökpulver

·     1 nypa chiliflakes / 1 tsk frusen hackad chili

·     3 msk potatismjöl

·     0,25- 0,75 dl vetemjöl

·     5 basilikablad eller 1 msk koriander (fryst)

·     1 tsk finrivet limeskal (eller citron)

·     1 tsk limesaft / citronsaft

·     Salt & svartpeppar


·     2-3 msk olja att steka biffarna i (helst raps/annan olja som tål hög värme)

·     Ev vetemjöl/ströbröd att rulla biffarna i om klibbiga


Tillvägagångssätt:

Riv Zucchini och Broccolihuvudet grovt. Lägg tillsammans i en bunke försök att med händerna krama ur så mycket vätska det går. Häll över ca 1 tsk salt och låt dra i ca 10-20 minuter, krama därefter ut den vätska som går.


Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och forma till plättar. Ibland behövs det mer eller mindre mjöl beroende på hur vattnig zucchinin är.


Hetta upp olja i (teflon)stekpanna och stek zucchinibiffarna tills de är gyllene på båda sidorna.

Middag: Veganska Zucchinibiffar & Potatisbiffar med varm tomatsås

Potatisbiffar med soltorkade tomater

 Hållbarhet i kyl minst en vecka men fryses gärna längre

ca 18 biffar / 4-5 portioner – ca 60 minuter


Ingredienser:

·     12 st mjöliga potatisar

·     2-3 msk växtbaserad grädde

·     1-1,5 dl ströbröd

·     1 gullök

·     1 dl finhackad färsk persilja / 3-4 msk fryst

·     4-5 soltorkade tomater i lag

·     2-3 vitlöksklyftor

·     Lökpulver, paprikapulver, chiliflakes (väldigt lite)

·     Salt & peppar på känsla

·     Smör och olja till stekning


Tillvägagångssätt:

Skala potatisarna och skär i bitar, koka dem mjuka i vatten. Sila av dem ordentligt. Mosa sedan potatisarna efter önskemål, vill du ha potatisbiffarna helt släta använder du en potatispress, vill du ha lite bitar i kan du mosa dem med en elvisp. Kör då några varv med vispen.


Hacka lök i tärningar och stek i lite olja och smör tills de färg.

Blanda potatis med lök och alla övriga ingredienser.


Låt potatismoset stå och svälla i ca 15 min. Om du tycker att smeten på biffarna känns för tjock kan du späda ut den med lite mjölk och om den är för lös kan du tillsätta mer ströbröd eller potatismjöl.


Hetta upp en klick smör och olja i en stekpanna eller förbered en plåt till ugnen med bakplåtspapper, dom går utmärkt att ugnsbaka ca 15-20 minuter, forma biffarna till önskad storlek och stek på medelvärmen ca 4-5 min på varje sida.

Vid servering efter upptining eller ifrån kylskåp - stek gärna på biffarna i ordentligt med olja i stekpanna så blir det krispigt gyllene!



Middag: Veganska Zucchinibiffar & Potatisbiffar med varm tomatsås
Kategorier / Sök recept