Här kommer en marinad, på några speciella ingredienser. En hel del går nog att byta ut mot det du har hemma! Annars rekommenderar jag varmt ett besök på en stormarknad eller asiatisk livsmedelsbutik där dessa säljs!

Ca 3-4 personer

Ingredienser:

  • 0,5 förpacking Hälsans köks filebitar / annat liknande vego
  • 1-2 tsk Gochujang chilipasta (en mild smakrik chilipasta)
  • 1 msk Kimchi marinad (finns på burk)
  • 1 tumme riven ingefära
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,25 Lime (pressa ned saften)
  • 0,5 msk strösocker


  • Överblivet rid från gårdagen / veckan. Eller koka nytt.
  • Ljus soja
  • ev. teriyakisås
  • Frysta bönor av t.ex. soja och haricots verts.
  • Ev grönsakrester så som paprika eller morot.
  • Rostat vitlök samt salladslök som topping
  • Ev chiliolja att ringla över

Tillvägagånggsätt:

Börja med att blanda samman marinaden - alla ingredienser på övre listan - i en skål. Lägg i dina filebitar eller motsvarande. Vänd runt och låt marinera en stund (helst en timme, men minst 5 min).

Om du använder färskt ris, koka upp det enligt anvisningarna och servera antingen nykokt eller stek det efteråt.

Riset: Börja med att hetta upp ca 1 msk ljus soja samt lite olja i en panna, tillsätt ev 1 msk teriyakisås. Häll i riset på medelvärme i stekpannan, rör runt med en slev och försök att separera riset från varandra.

Stek ca 5 minuter. Lägg sedan på på en talltik / ett fat.

Stek på filebiterna, i marinaden på medehöj värme och låt marinaden reducera ned till en "kladdig" marinad på bitarna. Ta av från spisen.

Vänd i haricots vertsen samt bönorna i stekpannan och låt värmas på tills de är fräscha. Avsluta med att vänta i ev andra grönsaker du önskar ha och stek på hög värme någon minut.

Medan du steker kan du med fördel skiva salladslök tunt.


Servera genast allt tillsammans och toppa med den skivade salladslöken och rostad vitlök!


Gochujang k*ckling med stekt ris
Kategorier / Sök recept