På efterfrågan! Här kommer en riktigt god och enkel pastarätt. Funkar väldigt bra att värma upp i efterhand också! Matlådornas matlåda.

Till ca 4 portioner:

Ingredienser:

  • Pasta enligt anvisningar. Gärna bredare och brons-valsad.
  • 0,5 burk soltorkade strimlade tomater i olja (eller vanliga utan olja)
  • 2 vitlöksklyftor (stora)
  • 1 stor gullök
  • 2 dl creme fraich
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk tomatpurée
  • 1 msk hackad färsk basilika eller 1 tsk fryst /torkad basilika
  • 1 msk Brynt scharlottenlöksfond (bästa fonden)
  • Margarin eller olja att steka i ca 10-25 g
  • Svartpeppar & salt
  • Ev mozarella eller fetaost att toppa rätten med

Tillvägagångssätt:


Koka pastan enligt anvisningarna. Under tiden - ta fram en mellanstor stekpanna med höga kanter.

Hacka löken och vitlöken fint. Hetta upp stekpannan till medelhög värme och tillsätt margarin eller olja efter önskad mängd (mer = fetare, mindre =snålare) och häll i lökarna.

Stek löken tills den är gyllene, tillsätt soltorkade tomater och tomatpurée. Rör om och tillsätt övriga ingredienser. Låt puttra på låg värme ca 5 minuter.

Tillsätt ca 0,5 dl av pastavattnet i såsen, rör om kraftigt. Häll av vattnet från pastan och servera. OM du har möjlighet kan du med fördel toppa pastan med färsk basilika och ost.


Pasta med soltorkade tomater
Kategorier / Sök recept