Här kommer receptet, som jag trodde jag lagt upp för länge sedan. En av våra "klassiska" rätter hemma från tiden då vi började äta vegetariskt. Servera den tillsammans med tzatsiki, fetaostsås eller bea för att nå till den yttersta smakupplevelsen!

Sweet chili marinerade filébitar med klyftpotatis

Ingredienser:

  • Potatis för 2-4 personer
  • Hälsans köks filébitar/ vegobitar / friterad tofu
  • 1 gullök
  • 2 klyftor vitlök
  • ca 0,5 dl Sweet chilisås (vi älskar Healthy boybrand)
  • ev 1 tsk riven ingefära
  • salt och svartpeppar efter smak
  • ev timjan
  • olja till stekning

Tillvägagångssätt:

Börja med att sätta ugnen på 225°C (om varmluft 200°C). Fortsätt därefter med att dela och olja in potatisen. Lägg klyftorna på ett bakplåtspapper på en plåt, salta in och placera mitt i ugnen. Sätt en timer på 25 minuter. Glöm inte att kolla potatisen med jämna mellanrum så den inte bränns vid.


Ta fram önskat protein, vi använde Hälsans Köks filébitar. Hacka och finhacka gullöken och vitlöken till önskad storlek. Ta fram en stekpanna och hetta upp. Häll i lite olja och tillsätt sedan lökarna och filébitarna. Stek tills löken är gyllene och bitarna börjar få lite yta. Tillsätt då sweet chilisåsen, ev riven ingefära, svartpeppar, salt och timjan efter smak. Låt puttra på låg värme ett tag för att allt ska ta smak. Önskar du mer hetta kan du toppa med chiliflakes!


Servera tillsammans med en fetaostsås, tzatsiki och eller bearnaise sås!


Kategorier / Sök recept