Här kommer en soppa som är trumpen och sur, och anspelar på en inte allt för lustig figur. Receptet råkar vara ett av mina favoriter, men vi lägger tump(etsvamp) i soppan så han inte smiter. Kokar kort och äter sen, så slipper vi se honom igen! :D

Trump(etsvamps soppa), soppornas soppa.
ca 4 portioner

Ingredienser:

  • ca 2 dl hackade trattkantareller, förvällda eller 0,5 dl torkade som du krossar
  • 2 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 15 rosepepparkorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 dl vegansk matlagningsgrädde
  • 6 dl sojamjölk / vatten
  • 1 msk soja
  • 1-2 dl portvin / madeiravin / fylligt rödvin
  • 1 msk scharlottenlöksfond / 1 finhackad charlottenlök
  • ca 5 dl vatten

Tillvägagångssätt:

Börja med att krossa eller hacka din svamp. Ta fram en kastrull som rymmer ca 1,5-2 liter och sätt på medelhög värme. Tillsätt margarin/ smör och stek svampen lätt , om du inte har scharlottenlöksfond tillsätt här hackad lök för brynig.

Tillsätt vetemjölet och blanda med svampen, det är okej att det blir mosigt och geggigt. Sänk plattan om det ser ut som att det börjar brännas. Tillsätt vätskorna, inklusive soja. Pressa ned vitlöken, krossa rosepepparkornen och tillsätt till soppan. Låt puttra lätt i 10 minuter och servera sedan.

Reglera själv smakbalansen med soja, fond, vin och vitlöken. Servera gärna rykande het tillsammans med vitlöksbröd.

Kategorier / Sök recept