Finns det något bättre än kärleksmums kan en undra, och svaret bli självklart nej. Men ibland vill man kanske inte göra en hel 20*30 stor plåt utan något lite mindre och därför har jag här modifierat ett recept till en liten form a 15*20 isch cm! :D SOM också blir saftig och god men alldeles alldeles underbar. Eller som mannen sa, löjligt god.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg / vegoägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 50 g smör /margarin
  • 0,5 dl ikaffet / mjölk
  • 3 msk kako
  • 2 msk kaffe
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • toppa me kokos eller krossade karameller

Glasyr

  • ca 2 dl florsocker
  • 2 msk startk kallt kaffe
  • 2 msk kako
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 25g smör / margarin

Tillvägagångssätt:

Sätt ugnen på 175°C och ta fram en vispbunke och en ugnsform a ca 15-20 cm.

Börja med att vispa socker och ägg poröst i en bunke tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt mjöl och alla torra ingredienser och vänd ned / rör ned med vispen på lägsta hastighet. Vispar du så förstörs mjölets egenskaper och den blir seg istället för fluffig. Micra eller värm smör, kaffe och iKaffet tills smöret smält och tillsätt sedan till smeten. vänd runt tills allt har blandats.

Stjälp upp i formen och placera i mitten av ugnen i ca 30 minuters, tills kakan är genomgräddad.


Glasyr

Medan kankan står i ugnen blanda samman kaffe, smält smör, kaffe, vaniljsocker och kakao till en ganska fast smet. Låt sedan stå i rumstemperatur medan kakan gräddas.


Ta ut kakan efter ca 30 minuter och låt svalna till rumstemperatur. Bred sedan ut glasyren över kakan och toppa med kokosflingor eller krossade karameller.

Förvara med fördel i kylen för att behålla kakan saftig och extra god.

Kärleksmums
Kategorier / Sök recept