Om det är något jag imponeras över, är det när något som är så lätt och fräscht kan bli så otroligt gott. Ett exempel på detta är denna billiga variant av veganska "buffalowings" som det ofta kallas. Alltså ett snack / förrätt som passar perfekt på mingel, filmkvällen eller som förrätt till en härlig burgare a la Olearys!

Fungerar självfallet bra med broccoli och andra liknande grönsaker också. Men jag rekommenderar färska för att undvika vätskesamlingen.

 2 personer - tillagningstid 45-60 min 


Ingredienser:

  •      0,5 blomkålshuvud
  •      1 dl vetemjöl
  •      1 msk lökpulver
  •      1 tsk vitlökspulver
  •      1 dl havremjölk/växtmjölk
  •      2-3 dl panko / ströbröd


Glace

  •      0,5 dl sirap
  •      2 msk soja
  •      1 ”tumme” riven ingefära
  •      1 tsk lökpulver
  •      0,5 tsk vitlökspulver


Tillvägagångssätt:

Sätt ugnen på 200°C (om ej varmluft 225°C)

Ta fram en ugnsform med platt botten.

Dela blomkålshuvudet till små buketter. Blanda alla torra ingredienser med vetemjölet jämt fördelat i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn relativt lös smet. Häll i alla broccolibuketterna och blanda till jämnt fördelad smet på alla.

Ta upp buketterna och rulla i pankon/ströbrödet. Sprid sedan ut i ugnsformen. Placera formen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Blanda ihop alla ingredienser till glacen och låt koka upp ordentligt tills en del vätska reducerats och den blivit kletig. När 20 minuter gått på buketterna ta ut ugnsformen, häll över glacen och blanda försiktigt runt med hjälp av två skedar. Ställ in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills de blivit krispigare.

Låt torka på papper och servera tillsammans med t.ex. Sweet chilisås och Shriracha-mayo! 


Enjoy! :D

Bang-bang-blomkål / veganska "hotwings"
Kategorier / Sök recept