Ibland träffar man bara helt rätt och omeletten, vilket är något jag inte är allt för förtjust i, bara blir alldeles perfekt! Denna gången smakade den fantastiskt av en mängd olika kryddor och svamp och gjordes busenkelt i ugnen medan vi stekte pannkakor på spisen!

Följ receptet nedan och addera, subtrahera det som inte känns helt hundra så att du får precis den smak du önskar!

Omelett med smak av gudomlig pizza

1-2 portioner - Tillagningstid ca 20 minuter

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 0,5 dl oatly iMat (annan växtbaserad grädde eller grädde)
  • 0,5 hackad gullök
  • 1 hackad / pressad vitlöksklyfta
  • 2 strimlade soltorkade tomater
  • 6 små skivade champinjoner eller 2 stora
  • 1 kvist basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 tsk tacosås
  • 0,5 tsk sambal badjak (kan uteslutas)
  • salt & peppar efter smak samt en nya chiliflakes
  • 20-50 g riven / hackad ost

Tillvägagångssätt:

Sätt ugnen på 150°C (om ej varmluft 175°C)

Börja med att blanda ägg och iMat i en skål och vispa lätt med en gaffel så att äggulorna löses upp och blandas med grädden. Tillsätt alla torra kryddor, sambal och tacosås till mixen och rör om tills allt är blandat. Hacka, strimla och skiva övriga ingredienser, förutom osten, enligt önskemål och blanda antingen i smeten eller lägg i din omelettform (tänk på att den skall tåla ugn). Häll över stanningen i formen och toppa med din rivna / hackade ost. Den får gärna sjunka ned i stanningen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills den fått en fast konsistens. Det kan ta lite olika lång tid beroende på hur stora och vätskefyllda champinjonerna är.

Servera direkt och avnjut varm, gärna tillsammans med pannkakor, och "köttbullemackor" (vegobullar) ute i solsken!

Omelett med smak av gudomlig pizza
Omelett med smak av gudomlig pizza
Kategorier / Sök recept