Här kommer ett recept som jag modifierat något utifrån de "vanliga" sconesrecepten och resultatet var enanstående! Fluffigare, lättare och underbara! Som en blandning av scones och frallor. Prova jag lovar att ni älskar det!

Till ca 4-5 medelstora scones

Ingredienser:

  • 25g margarin / smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl syrlig yoghurt
  • 0,75 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver

Tillvägagångssätt:

Sätt ugnen på 250°C.

Börja med att smälta margarinet och blanda därefter samman resterande ingredienser till en relativt kladdig deg.

-Om det är en lösare yoghurt kan lite extra vetemjöl med fördel användas.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och låt gör ca handflatestora bollar av sconsen. Rulla lätt till bollar och platta ut lite lätt mot pappret på plåten.

Placera i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter beroende på effekt. Ta ut när sconsen är gyllene.

Servera gärna med lemoncurd, marmelad, margarin / smör eller färskost.

Scones a la VågaVego
Kategorier / Sök recept