Månadens råvara, morot, hälsar på igen och idag blir det en curry på morötter, lök, tomat och självklart garam masala.
Gott, enkelt och otroligt mättande eftersom vi också hivar i ett gäng linser. Måtten är ganska höftade och som vanlit gör du som du vill. Men detta använde jag
Till ca 4 personer
Ingredienser:
- 1 gullök
- 3 stora morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl linser (med fördel röda)
- 2 msk garam masala
- 400 ml krossade tomater
- 2 dl kokosmjölk / iMat
- 2 cm ingefära
- 200g spenat / 4 pucka fryst spenat
- 1 tsk bokhornsklöver (kan uteslutas)
- 50g hackade cashewnötter
- olja till stekning
Tillvägagångssätt:
Börja med att riva morötter, lök och vitlök grovt på ett rivjärn.
Sätt e kastrull på medelhög värme och tillsätt ca 2 msk olja. häll i garam masala och dina rivna morötter och lökar.
Låt fräsa på medelhög värme tills löken är gyllene och oljan börjar att lägga sig något uppepå löken och morötterna. ca 5 minuter.
Tillsätt tomater, grädde, linser, ingefära (du kan bara dela den på två), bockhornsklöver, cashewnötter och spenat. Låt puttra under lock 10-15 minuter beroende på linserna. Servera tillsammans med snabbt naan, naan, bröd eller ris.
Gott, mättande och MYCKET smak.