Månadens råvara, morot, hälsar på igen och idag blir det en curry på morötter, lök, tomat och självklart garam masala.

Gott, enkelt och otroligt mättande eftersom vi också hivar i ett gäng linser. Måtten är ganska höftade och som vanlit gör du som du vill. Men detta använde jag

Till ca 4 personer

Ingredienser:

  • 1 gullök
  • 3 stora morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl linser (med fördel röda)
  • 2 msk garam masala
  • 400 ml krossade tomater
  • 2 dl kokosmjölk / iMat
  • 2 cm ingefära
  • 200g spenat / 4 pucka fryst spenat
  • 1 tsk bokhornsklöver (kan uteslutas)
  • 50g hackade cashewnötter
  • olja till stekning

Tillvägagångssätt:

Börja med att riva morötter, lök och vitlök grovt på ett rivjärn.

Sätt e kastrull på medelhög värme och tillsätt ca 2 msk olja. häll i garam masala och dina rivna morötter och lökar.

Låt fräsa på medelhög värme tills löken är gyllene och oljan börjar att lägga sig något uppepå löken och morötterna. ca 5 minuter.

Tillsätt tomater, grädde, linser, ingefära (du kan bara dela den på två), bockhornsklöver, cashewnötter och spenat. Låt puttra under lock 10-15 minuter beroende på linserna. Servera tillsammans med snabbt naan, naan, bröd eller ris.

Gott, mättande och MYCKET smak.

Curry med morötter, spenat och tomat
Kategorier / Sök recept