Få saker slår en mysig kväll i soffan med scones och te och en god serie, eller en frukost en söndag med scones, pannkakor och lite chiagröt. Här kommer däröfr mitt favoritrecept på scones, veganska eller ej spelar ingen roll för mig, för smaken gör ingen skillnad. Så varför knussla? Här kommer ett recept med vaganska alternativet, men byt ot det du önskar/tål.

Till ca 2-4 personer beroende på tillbehör

Ingredienser:

  • 100g margarin
  • 3 dl youghurt / iKaffet med några droppar citrusjuice/ något mjölkigt eller youghurtigt med syra i
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • ev 1 paket saffran för fantastisk smak

Tillvägagångssätt:

Sätt ugnen på 250°c eller det varmaste du har under 250°C.

Blanda samman alla ingredienser i en bunke med hjälp av en gaffel. Är margarinet hårt kan du med fördel micra bunken med margarinet i separat i ca 15 sekunder, därefter röra samma alla ingredienser. Degen skall blir ganska rejält kladdig men formbar och i princp hålla formen när du lägger upp dom.

Placera sconsen på en bakplåtspapperstäckt plåt.

Placera i mitten av ugnen i 12-15 minuter, de skall vara gyllene och hårda på utsidan när du tar ut dom. Servera gärna riktigt varma.


Servera gärna tillsammans med lemoncurd, färskost, margarin, sylt eller bara som dom är.



Scones
Kategorier / Sök recept