Här kommer en av mina absoluta favoriter, en gröpepparsås a la Moa. Jag använder den till nästan allt.

Ingredienser:

  • 0,5 gullök / rödlök
  • 1 msk margarin att bryna hackade lökarna i
  • 2 vitlöksklyftor
  • 15-20 varv på grönpepparkvarnen/15 krossade hela grönpepparkorn
  • 2-2,5 dl grädde
  • 1-2 msk soja
  • 1-2 tsk scharlottenlöks fond (
  • svartpeppar eller grönpeppar. (jag brukar ha både och)
  • 0,5 äpple hackat (valfritt men väldigt gott)
  • 1 msk mörk rom/ 2 msk rödvin (ger fyllighet)
Grönpepparsås A la Moa

Hacka alla lökar, pepparkorn och äpple till små små bitar. Lägg dessa i en tjockbottnad kastrull och fräs tillsammans med olja eller en klick smör tills löken är gyllene och mjuk. Tillsätt vätskorna och koka upp under omrörning. Krydda vidare efter smak och behov. Låt koka/sjuda några minuter. Om för lös – tillsätt med grädde alt. Potatismjöl utvispad i kall grädde. Tills rätt konsistens. Servera direkt!

Kategorier / Sök recept