Här kommer ett recept på en riktigt enkel och god efterrätt (eller kanske frukost) som både är enkel att göra och otroligt god och mättande. Trots att jag själv inte alls gillar gröt går den hem för mig varje gång!

Saffranspannkaka (snabb variant)

Du behöver:

·     500g kokt risgrynsgröt (färdigköpt går finfint)

·     1 paket saffran 0,5g.

·     1 msk strösocker

·     1,5 tsk vaniljsocker

·     2 ägg (går att utesluta)

·     0,75 dl matlagnings/visp/växtgrädde.

·     50g mandelmassa (riv med rivjärn)


Servera med vispad grädde och slånbärssylt (eller tinade hallon och björnbär)

Tillvägagångssätt: Sätt på ugnen på Varmluftsugn: 200 grader. ”Vanlig ugn” 225 graderStarta med att mortla saffran tillsammans med socker till en fin massa. Blanda samman vaniljsocker, ägg, riven mandelmassa och grädden. Vispa tills allt har blandats fint. Tillsätt sedan gröten och blanda ihop till en jämnt färgad och fördelad smet.Häll över i en liten ugnsform ca 14x20 cm eller liknande. Ställ i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills pannkakan har blivit fast och inte är blöt längre.

Servera tillsammans med slånbärssylt (eller tinade hallon och björnbär – tycker jag är godare) och lite vispad grädde av valfritt slag! Supergott och enkelt! Och nästan nyttigt! Denna kaka håller rätt länge i kylen.

/ Moa

Kategorier / Sök recept