Ibland snubblar man över extra goda kakor, tillexempel denna goda banankaka på riktigt mogna bananer.

Ingredienser
2 ägg / 6 msk aquafaba
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g flytande margarin / 75g fast
3 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
0,25 dl brölk
Tillvägagångssätt
Sätt ungen på 175 grader och smöra samt bröa en önskad form för kakan.
Vispa ägg och socker och vaniljsocker poröst
Smält smöret / ta margarin och blanda med vätskan
Mosa bananen och blanda samman med sockret och äggen.
Rör samman alla torra ingredienser och blanda snabbt ned både vätskan och de torra ingredienserna med bananröran.
Stjälp över smeten i formen och placera i nedre delen av ungen ca 55-65 minuter tills kakan är torr inuti (kolla med potstissticka).
Stjälp ur formen och servea ljummen.